0522-50 60 01 utbildning@infocell.se

Vilken Excelversion har du?

Även om undersökningen är publicerad så är du välkommen att bidra med ditt svar vilken Excelversion du använder genom att klicka på denna länk. Vill du månadsvis få tips & tricks i Excel kan du gå in på http://www.excelbrevet.se/ och registrera dig helt gratis på Sveriges största nyhetsbrev i Excel – Excelbrevet.

Varje år gör vi på Infocell en undersökning via nyhetsbrevet Excelbrevet där tusentals personer får chansen att uppge vilken Excelversion de använder. Årets undersökning gjordes under juni månad och visar att Excel 2010 fortfarande, trots snart sju år på nacken, ligger i topp. Detta trots att både Excel 2013 och Excel 2016 nu finns behåller alltså Excel 2010 ledningen. Dock syns en stark förändring då Excel 2010 förra året hade nära 60% och nu har minskat till 36%. Detta är säkert till stor del ett resultat av frammarschen för Office 365 bland många organisationer. Detta är nog första gången vi ser en så jämn fördelning mellan tre Excelversioner.

Svenska eller engelska?

Bland våra respondenter är det 89% som har Excel på svenska och 11% har Excel på engelska. De flesta Excelanvändare har inte möjlighet att välja språk på jobbet. En betydande andel av de har engelska som språk arbetar på multinationella företag.

Äldre och sämre Excelversioner snart ett minne blott

Skönt att se är att de äldre Excelversionerna 2003 och 2007 snart är ett minne blott. Endast någon enstaka svarar att de använder Excel 2003. Totalt är det endast 3% som numera använder en äldre Excelversion än Excel 2010. Detta är roligt att se då det tillkom mycket funktionalitet från version 2010.